سبد خرید
اختلال افسردگی ملال پیش از قاعدگی

علایم افسردگی با 8 نشانه

امتیاز post

با علایم رایج در افسردگی بیشتر آشنا شویم و در ابتدا باید گفت که غمگین بودن به معنای افسردگی نیست. افسردگی اصطلاحی است که اغلب برای توصیف احساس خود پس از یک هفته بد کاری یا زمانی که از نظر عاطفی آسیب دیده‌ایم به کار می‌بریم. اما اختلال افسردگی عمده- نوعی افسردگی است که بسیار پیچیده‌تر از این‌هاست. علائم خاصی وجود دارد که تعیین می‌کند این احساس افسردگی است یا ناراحتی که همه ما گاهی در زندگی تجربه می‌کنیم.

تعیین اینکه آیا این احساسات تیره و تزلزل ناپذیر ناشی از افسردگی است یا خیر، می‌تواند اولین گام در جهت بهبود و  ترمیم باشد. این علائم هشداردهنده را بخوانید تا ببینید آیا وقت آن رسیده  که به یک متخصص بهداشت روان مراجعه کنید. فراموش نکنیم که هدف از نگارش این مقاله، آشنایی شما با افسردگی است.

اصلاً از مطالبی که در اینجا ذکر شده به عنوان ابزاری برای تشخیص بیماری استفاده نکنیم. ارزیابی و تشخیص وظیفه متخصصان سلامت روان است. اگر مواردی زیر در شما یا یکی از اعضا خانواده مشاهده می‌شود، بهتر است هر چه سریع‌تر با روانشناس یا روان‌پزشک تماس بگیرید تا فرآیند درمان آغاز شود. ما نباید به حال بد عادت کنیم و باید برای آن کاری انجام دهیم. لطفاً علائم هشدار را با دقت بالایی مطالعه کنید.

 اول: احساس ناامیدی

احساس ناامیدی در افسردگی
احساس ناامیدی در افسردگی

افسردگی عمده یک اختلال خلقی است که به طور کلی بر احساس شما درباره زندگی تأثیر می‌گذارد. داشتن چشم اندازی ناامید کننده یا درماندگی نسبت به زندگی از شایع‌ترین علامت افسردگی است.

احساسات دیگری که ممکن است آن‌ها را تجربه کنید احساس بی‌ارزشی، نفرت از خود یا احساس گناه بی‌مورد باشد. افکار متداول و مکرر افسردگی ممکن است به صورت ” همه چیز تقصیر من است” یا “هدف از زندگی چیست؟” بروز کند.

دوم: کاهش و یا از دست دادن علاقه

فرد افسرده دیگر علاقه‌ای به چیزهایی که قبلاً دوست داشت نشان نمی‌دهد. مثلاً ممکن است از کارهایی مثل ورزش کردن، ارتباط با دوستان، فیلم دیدن و … لذتی نبرد. روانشناسان به این پدیده “فقدان لذت” می‌گویند. این کاهش علاقه باعث می‌شود که فرد تنهاتر شود و وضعیت او بدتر شود. این یکی دیگر از نشانه‌های بارز افسردگی عمده است.

یکی دیگر از زمینه‌هایی که ممکن است علاقه خود را از دست بدهید شامل کاهش میل جنسی و حتی ناتوانی جنسی است. دیده شده بسیاری از مردان و زنان مبتلا به افسردگی دچار کاهش میل جنسی می‌شوند یا هیچ تمایلی به برقراری رابطه جنسی ندارند.

کاهش علاقه در افسردگی
کاهش علاقه در افسردگی

سوم: افزایش خستگی و مشکلات خواب

بخشی از دلایلی که ممکن است این اجازه را به شما ندهد کارهایی که دوست دارید را انجام دهید این است که احساس خستگی زیادی می‌کنید. افسردگی اغلب با کمبود انرژی و احساس خستگی شدید همراه است که می‌تواند یکی از ناتوان کننده ترین علائم افسردگی باشد.

این احساس خستگی می‌تواند منجر به خواب بیش از حد شود. از طرفی افسردگی با بی خوابی ارتباط دارد، بی‌خوابی و افسردگی دو اختلالی که با یکدیگر رابطه علت و معلولی دارند. آن‌ها همچنین می‌توانند یکدیگر را تشدید کنند. کمبود خواب یا فقدان خواب راحت می‌تواند منجر به اضطراب شود.

چهارم: اضطراب

اضطراب در افسردگی
اضطراب در افسردگی

گرچه نشان داده نشده که افسردگی به‌طور قطع باعث اضطراب می‌شود، اما  این دو حالت اغلب با هم اتفاق می‌افتند. علائم اضطراب می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • عصبی بودن ، بی‌قراری یا احساس تنش

  • احساس خطر ، وحشت یا ترس

  • تپش قلب

  • تنفس سریع و پی در پی

  • تعریق زیاد یا شدید

  • گرفتگی عضلانی

  • مشکل تمرکز یا اندیشیدن شفاف و روشن درباره هر چیز دیگری غیر از چیزهایی که سبب نگرانی‌تان می‌شوند

پنجم: کج خلقی در مردان

افسردگی می‌تواند هر دو جنس زن و مرد را تحت تأثیر قرار دهد. تحقیقات نشان می‌دهد، مردان مبتلا به افسردگی ممکن است علائمی مانند کج خلقی، رفتارهایی برای فرار از واقعیت، مصرف مواد مخدر یا عصبانیت بیجا داشته باشند. مردان کمتر از زنان متوجه افسردگی‌شان می‌شوند و در صورت تشخیص، کمتر برای درمان آن اقدام می‌کنند

ششم: تغییر در اشتها و وزن

افسردگی روی اشتهای افراد مختلف اثرات متفاوت می‌گذارد: اشتهای گروهی را کم می‌کند و برعکس، گروه دیگری نمی‌توانند جلوی خوردن خود را بگیرند. نتیجه مشخص است: بعضی از مبتلایان لاغر و برخی چاق می‌شوند.

ارتباط اختلالات خوردن، مانند پرخوری عصبی و بی‌اشتهایی عصبی با افسردگی هم موضوعی ثابت‌شده است و باید آن را در نظر داشت. یکی از نشانه‌های این که آیا تغییرات رژیم غذایی با افسردگی ارتباط دارد این است که آیا آن‌ها عمدی هستند یا خیر. اگر این‌طور نباشد ، ممکن است به این معنی باشد که آن‌ها ناشی از افسردگی هستند.

هفتم: ابراز شدید و عدم کنترل احساسات

در عرض یک دقیقه فوران عصبانیت و طغیان احساسات رخ می‌دهد. با گریه کردن بی‌اختیار یا خنده غیرقابل کنترل یا دیگر ظواهر عاطفی نمود پیدا می‌کند. هیچ تغییری در اطراف شما رخ نمی‌دهد، اما احساسات شما در یک لحظه بالا و پایین می‌شود. افسردگی می‌تواند باعث تغییرات خلقی ناگهانی شود.

هشتم: فکر کردن به مرگ و خودکشی

افکار خودکشی در افسردگی
افکار خودکشی در افسردگی

افسردگی گاهی با خودکشی همراه است. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، در سال 2013 ، بیش از 42000 نفر در ایالات‌متحده بر اثر خودکشی جان خود را از دست دادند. افرادی که با خودکشی می‌میرند معمولاً ابتدا علائم را نشان می‌دهند. غالباً مردم قبل پایان دادن به زندگی، آخرین تلاششان برای موفقیت هم می‌کنند یا درباره‌اش صحبت می‌کنند. اگر فکر می‌کنید شخصی در معرض خطر آسیب زدن به خود یا  شخص دیگری است فوری اقدامات ذیل را انجام دهید:

  • با شماره اورژانس محلی خود تماس بگیرید.

  • تا رسیدن کمک نزد شخص بمانید.

  • اسلحه، چاقو، داروها یا هر چیز دیگری که ممکن است باعث آسیب شود را بردارید.

  • با آرامش گوش دهید، اما قضاوت نکنید، بحث نکنید، تهدید نکنید یا داد نزنید.

 از متخصص کمک بگیرید

اگر برخی از علائم ذکر شده در بالا را بیش از دو هفته داشته‌اید، ممکن است از اختلال افسردگی عمده رنج می‌برید. تشخیص اینکه شما افسرده هستید یا خیر برای دریافت کمک مناسب ضروری است.

افسردگی میلیون‌ها نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما درمان‌های متفاوتی در دسترس است، از تغییر شیوه زندگی گرفته تا مصرف داروی ضد افسردگی. صرف نظر از راه درمانی که انتخاب می‌کنید، درخواست کمک از متخصصان، اولین قدم برای بازگشت به احساس دوباره دوست داشتن خود است.

در وبسایت مهدی خلیلی بهترین مطالب آموزشی روانشناسی قرار داده خواهد شد. امیدواریم از این مطالب آموزشی روانشناسی استفاده لازم را ببرید.

مقاله درمان افسردگی با سه روش رایج هم بسیار خواندنی است. پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه نمایید.

پیج اینستاگرام مهدی خلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo